نقشه بومگردی
یـــــــــــــــزد

به روی نام شهر مورد نظر کلیک کنید.

بهاباد يزد

خانه كموكييه(خانه سنگي)

یک منزل مسکونی در روستای معروف به «دانشی» در نزدیکی کمکوییه وجود دارد که تماماً حتی سقف‎های آن از سنگ‎های همان منطقه ساخته شده و در نوع خود بی‌‎نظیر است.

كوير بهاباد

کویر بهاباد در ۲۰۰ کیلومتری شرق یزد واقع شده که از شمال به کویر ساغند، از جنوب به استان کرمان، از غرب به شهر بافق و از شرق به کویر لوت و منطقه حفاظتی بکر نایبندان محدود می شود.

قلعه تاریخی جنت آباد

قلعه جنت آباد به عنوان یکی از آثار تاریخی شهرستان بهاباد که کاملا بکر و دست نخورده است میزبان گردشگران نوروزی در این شهرستان است.
یکی از آثار بکر و دست نخوره این شهرستان، قلعه جنت آباد است که با سبک معماری بسیار ویژه و نابی احداث شده و در گذشته به عنوان دژی محکم مورد استفاده قرار می گرفته است. این قلعه در حوالی روستای احمدآباد، از توابع بخش مرکزی است.

آبشار بیشه بهاباد

برای تماشای آبشار بیشه بهاباد باید از بافق به روستای ده عسگر در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق بهاباد رفت. در آنجا وارد کویری بکر و ویژه خواهید شد؛ کویری که آدمی را به شک می‌اندازد و بعید به نظر می‌رسد که در دل خود آبشاری زیبا داشته باشد.

بافق يزد

کویر کاراکال

کویر کاراکال در حوالی شهر بافق، از محبوب‌ترین جاهای دیدنی استان یزد است که برخی از آن با نام زیباترین کویر یزد یاد می‌کنند.

خانه وحشی بافقی

خانه وحشی بافقی جنب مسجد جامع بافق قرار دارد و قدمت آن به دوره قاجار باز‌می‌گردد. کمال‌ الدین یا شمس‌ الدین محمد وحشی بافقی یکی از شاعران نامدار سده‌ دهم ایران است که در سال ۹۳۹ هجری قمری، در شهر بافق چشم به جهان گشود. دوران زندگی وی با پادشاهی شاه تهماسب صفوی، شاه اسماعیل دوم و شاه محمد خدابنده همزمان بود.

قلعه باقر آباد

قلعه باقر آباد بنایی است مربوط به دوره‌ قاجار که به دستور عبدالرحیم خان، فرزند محمد تقی خان بافقی به‌عنوان پناهگاه در برابر خطرات احتمالی و همچنین انبار غلات احداث شد.

كوير صادق اباد

کویر صادق‌آباد یکی از جالب‌ترین جاذبه‌های گردشگری ایران در هفده کیلومتری بافق در روستایی به همین نام است که نزدیک به ۱۵۰۰ هکتار و بیش از پنجاه متر ارتفاع دارد.

کویر بافق - بومگردی واحه
قلعه باقر آباد بافق - بومگردی واحه
قلعه سریزد مهریز - بومگردی واحه
قلعه مهرپادین مهریز - بومگردی واحه

مهریز يزد

قلعه سريزد

قلعه تاریخی سریزد یکی از پیچیده‌ترین سازه‌های قبل از اسلام در دوره ساسانیان است که در قدیم، تسخیر نشدنی بود. نکته جالب اینجا است که این قلعه در قدیم کاربرد نظامی نداشت. در داخل این ارگ اتاق‌های فراوانی وجود دارد که مردم در قدیم آن‌ها را اجاره می‌کردند و اشیای باارزش‌شان از جمله پول، طلا، جواهرات و غلات را در آن قرار می‌دادند. ارگ سر یزد در واقع اولین صندوق امانات دنیا به شمار می‌رود.

باغ آهو

باغ آهو مجموعه‌ای ۳۵ هکتاری است که در آن ۱۰۰ راس آهو، ۳۷ راس گوزن، ۵۰ راس قوچ و میش و حدود ۱۲۰ نوع پرنده زینتی نظیر طاووس، قو مشکی، کاسکو، طوطی کوتوله، غاز کانادایی، فلامینگو، غاز وحشی اکراینی، مرغ شاخدار و دیگر حیوانات نگهداری می‌شوند.

قلعه مهرپادین

قلعه مهرپادین یکی از آثار باستانی و جاهای دیدنی مهریز است که مابین جاده یزد به کرمان در خیابان انقلاب در قسمت ورودی زمین‌های کشاورزی آن منطقه جای گرفته است.

سرو کهنسال

سرو کهنسال و تناوری نزدیک به هزار سال است که در شهر مهریز قرار دارد و حدودا ۱۵ متر ارتفاع دارد. این سرو کهنسال از شگفتی‌های کشور و از جاذبه‌های گردشگری مهریز به شمار می‌رود.

چشمه غربالبیز

چشمه غربال‌بیز در نزدیکی شهرستان مهریز قرار دارد و باعث جذب مسافران زیادی در این منطقه خوش آب و هوا شده است. این چشمه هرساله در اوایل بهار به دریاچه‌ای طبیعی تبدیل می‌شود و در سال‌هایی که بارش باران و برف زیاد باشد،‌ می‌توان در آن قایقرانی و ماهیگیری نیز کرد.

باغ پهلوان پور

باغ جهانی پهلوان پور که تاریخ احداث آن به اواخر دوران قاجار باز می‌شود، به‌دلیل اینکه از نظر گردشگری، بازدیدکننده و جاذبه بیشتری نسبت به حمام تایخی استهریج داشت، تبدیل به موزه مردم‌شناسی مهریز شد. این باغ جهانی با معماری کهن ایرانی در سال ۲۰۱۱ میلادی در فهرست آثار جهانی میراث فرهنگی یونسکو نیز ثبت شده است. بیش از ۴۰۰ اثر از جمله ظروف شیشه‌ای، سفالی، فلزی، ابزار طبخ و سرو غذا، ابزار مربوط به مشاغل سنتی، ابزار جنگی و کشاورزی در موزه این باغ نگهداری می‌شود. همچنین گردشگران می‌توانند برای اقامت در مهریز، شب را در این باغ جهانی بگذرانند.

کوه ریگ

کوه ریگ یکی از اماکن دیدنی و جذاب مهریز و یکی از جاهای دیدنی استان یزد برای تفریح و ورزش است. کوه یا تپه ریگ به‌دلیل خاصیت‌هایی که از نور خورشید به دست می‌آورد، به مکان گردشگری درمانی برای مسافران تبدیل شده است. این تپه می‌تواند دردهای عضلانی پا و کمر را از بین ببرد.

زیارتگاه پیر نارکی

زیارتگاه پیر نارکی، زیارتگاهی زرتشتی در حوالی مهریز بر دامنه کوه غربی بلندی به نام کوه تجنک است. زرتشتیان در روزهای ویژه زیارت پیر نارکی از ۱۲ تا ۱۶ مرداد ماه در این مکان گرد هم می‌آیند و به نیایش می‌پردازند.

اردکان یزد

زیارتگاه چک چک یزد

چک‌چک از زیارتگاه‌های زرتشتیان در اردکان است. این زیارتگاه هر سال ۴ روز که از ۲۴ خرداد آغاز می‌شود، میزبان زرتشتیانی است که برای نیایش به اینجا می‌آیند. جشن مهرگان هر سال در این زیارتگاه برپا می‌شود و زرتشتیان زیادی به این مکان می‌آیند.

کویر مغستان

کویر مغستان که با نام ریگ زرین نیز شناخته می‌شود، در روستایی با همین نام، در نزدیکی اردکان قرار دارد. این کویر توسط ارتفاعاتی که از میانه آن را قطع می‌کند، به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. از جمله گونه‌های جانوری ساکن در این کویر می‌توان به گرگ، شغال، کفتار، روباه شنی، گربه شنی، بزمجه، لاسرتا، انواع مارمولک‌های گکو و آگاما، انواع مار، انواع عقرب، تیهو، عقاب، هوبره، شاهین و… اشاره کرد

خانه تقدیری

خانه تقدیری یا تقدیریان که به‌عنوان گنجینه قنات اردکان نیز شناخته می‌شود، از آثار دوره قاجار و متعلق به یکی از تجار اردکان با نام تقدیری بوده است. این خانه به سبک خانه‌های چهار وجهی یزدی بنا شده و دارای یک حیاط مرکزی است که اتاق‌های خانه دور آن قرار گرفته‌اند. خانه تقدیری اردکان در تاریخ ۲۷ دی‌ماه سال ۱۳۷۷ هجری شمسی با شماره ۲۱۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

کویر اردکان (ریگ زرین) - بومگردی واحه
کویر اردکان (ریگ زرین) - بومگردی واحه
کبوتر خانه میبد - بومگردی واحه

میبدیزد

نارین قلعه میبد

معروف‌ترین اثر تاریخی میبد، دژ باستانی نارین قلعه یا به گویش محلی نارنج قلعه است که با حدود ۵۰۰۰ سال قدمت، کهن‌ترین ارگ حکومتی جهان به حساب می‌آید. طراحان و سازندگان نارین قلعه با به کارگیری اصول معماری، دژی محکم و استوار را به‌عنوان اثری مثال‌زدنی برای آیندگان به یادگار گذاشته‌اند. این قلعه به‌لحاظ ساختار دفاعی با پنج حصار و دربند از ساختار پیچیده و منحصربه‌فردی بنا برخوردار است که تقریبا نفوذ دشمن به داخل قلعه را غیرممکن می‌کرد.

کبوتر خانه

یکی از جالب‌ترین جاهای دیدنی میبد که نشان از هوش نیاکان ما دارد، برج کبوترخانه است. برج کبوترخانه میبد در قدیم جایگاهی برای حمایت از پرندگان بی‌پناه بوده است و از کود حاصل‌آمده از فضولات آن‌ها، برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شد. این برج در جنوب شرقی باروی قدیم میبد قرار دارد که اکنون محل فرماندهی میبد است.

کاروانسرای میبد

کاروانسرای میبد که با نام کارونسرای شاه عباسی میبد نیز شهرت دارد، از کاروانسراهای سبک صفوی و جاهای دیدنی میبد به‌ شمار می‌رود. به نظر می‌رسد این بنا را در محلی ساخته‌اند که پیشتر کاروانسرای قدیمی‌تری در آن قرار داشت. این کاروانسرا مانند بسیاری دیگر از کاروانسراهای ایران شامل بخش‌هایی مانند ساباط، ایوان بیرونی، هشتی ورودی، حیاط مرکزی، حوض‌خانه، مهتابی، چهار هشتی زیبا و صد ایوان و اتاق برای استفاده‌ی کاروان‌ها می‌شود. در حال حاضر اداره میراث فرهنگی میبد و کتابخانه مرکز اسناد در بخشی از این بنا مستقر شده‌اند و سالن شرقی کاروانسرا نیز به موزه زیلو اختصاص داده شده است.

چاپارخانه میبد

چاپارخانه میبد یکی از مراکز مهم پستی و چاپاری قدیم در این شهر بوده است. قدمت چاپارخانه میبد به دوران قاجار برمی‌گردد. این چاپارخانه در مسیر راه باستانی ری – کرمان و کنار کاروانسرای میبد قرار دارد. ساختمان این بنا به‌صورت دژ یا قلعه ساخته شده است؛ دلیل این موضوع این است که این چاپارخانه مکانی برای حفظ و نگهداری امانت‌های دولتی، نامه‌ها و پیام‌های مهم بوده است. در این چاپارخانه اتاق‌هایی مخصوص رییس چاپارخانه، پیک‌ها، نگهبانان و مکان‌هایی برای نگهداری اسب‌ها تعبیه شده است